Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΕΦΡΑΙΜ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ & ΣΙΑ

Από το... http://gianniotis.blogspot.com/2009/03/blog-post_8473.html , έλαβα νέα, με θέμα:


Και νέα αναβολή κατάφερε και πήρε το "δίδυμο" Εφραίμ - Αρσενίου, καθώς και η "δικαστίνα" Μαρία Ψάλτη (συγκατηγορούμενη), που είχε οριστεί για σήμερα Τρίτη στο τριμελές Εφετείο Θράκης, προκαλώντας για άλλη μια φορά το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Η νέα δικάσιμος προσδιορίσθηκε για την 4ην Μαΐου 2009.

Και βλέπουμε...!!!

Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναβολής που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης λόγω "απουσίας" του δικηγόρου της κ. Ψάλτη, ο οποίος παρίσταται σε άλλη υπόθεση στην ...Αθήνα.

---Κι' εμείς επειδή θεωρούμε ότι οι ...εμπαιγμοί έχουν και αυτοί τα όριά τους, αλλά και τα δήθεν προβαλλόμενα δικονομικά ...εμπόδια, δεν μπορούμε να τα ..."φάμε" με τόση άνεση, ρωτάμε αν ο συνήγορος της Κας Ψάλτη είχε την δυνατότητα να αναβάλει την ...Αθηναϊκή υπόθεση και όχι αυτή της Θράκης.Απλά ρωτάμε.!!!


---->>>Άλλα καλά ή ...κακά νέα στου φίλου ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΠΟΣΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ";;;

Ίσως υπήρχε και αλλού - να με συμπαθάτε.
Το είχα δει το Σάββατο στο
και μου άρεσε:
Ελλάδα-Ισραήλ την Τετάρτη 1 Απρίλης 2009 και ώρα 21:30 στο "Παγκρήτιο Στάδιο".
Θα ήταν ένα καλό μάθημα στους Εβραίους νεοφασίστες και ότι τους συμβολίζει.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΒΙΝΤΕΟ: ΚΛΕΦΤΟΥΡΙΑ Η ΜΑΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

ΒΙΝΤΕΟ: ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΚΑΙ 1821

ΒΙΝΤΕΟ: ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟ 1821

ΒΙΝΤΕΟ: ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ 1821

ΒΙΝΤΕΟ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 1821

ΒΙΝΤΕΟ - ΠΑΛΛΙΓΕΝΝΕΣΙΑ 1821

Ο ΘΟΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ-ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ

ΒΙΝΤΕΟ 25 η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΒΙΝΤΕΟ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ

-- ΚΑΘΕ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ --
-- ΚΑΘΕ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ --
-- ΚΑΘΕ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ --
---------------------
ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
---------------------
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ή ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ - Ο ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

Αρβανίτες: Οι Δωριείς του Νέου Ελληνισμού
Επειδή τις τελευταίες μέρες διάφοροι "σκοπιανοί" (της ιεχωβίτικης εταιρείας Σκοπιάς), αριστερούληδες και αρχαιολάτρες σε μία ύποπτη τουλάχιστον σύμπλευση προσπαθούν να θίξουν με σαφή τρόπο την Επανάσταση του 1821, αναρτούμε το παρακάτω απόσπασμα από τη wikipedia σχετικά με τους Αρβανίτες. Αν δεν πιστεύουν και την επιστημονική άποψη επί του θέματος, ας πάνε όλοι οι παραπάνω να ρωτήσουν τους Αρβανίτες αν αισθάνονται Έλληνες ή Αλβανοί! Αυτοί νομίζουμε ξέρουν καλύτερα από όλους! Φανταστείτε μόνο τι θα τους απαντήσει για παράδειγμα ο αρβανίτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος!
Η κάθοδος των Αρβανίτικων φύλων στον ελλαδικό χώρο ξεκινά στα τέλη του 13ου αιώνα και σταματάει περίπου το 1600, έχοντας ως αρχική κοιτίδα την περιοχή Άρβανον στο Δεσποτάτο της Ηπείρου, στην κεντρική...σημερινή Αλβανία και ως τόπο αρχικής εγκατάστασης την Θεσσαλία γύρω στο 1325. Μία άποψη ως προς τον δρόμο που ακολούθησαν είναι ότι διέσχισαν την άνω λεκάνη του Αλιάκμονα και διαμέσου Κορυτσάς, Καστοριάς και Γρεβενών έφτασαν στον θεσσαλικό κάμπο. Άλλη άποψη υποστηρίζει την κάθοδό τους μέσω των Ιωαννίνων στην Αιτωλοακαρνανία και τη μετακίνησή τους από εκεί στην Θεσσαλία.


Έχοντας εγκατασταθεί στην κοιλάδα του Σπερχειού από το 1380-81, οι Αρβανίτες παίρνουν άδεια από τον Πέτρο Δ΄ της Αραγωνίας να εγκατασταθούν στο Δουκάτο των Αθηνών το 1382, για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας του δουκάτου απέναντι στις ξένες επιδρομές. Οι βυζαντινές πηγές αναφέρουν την εμφάνιση 10.000 Αρβανιτών στον Ισθμό της Κορίνθου το 1404-05, των οποίων την εγκατάσταση στο Δεσποτάτο του Μυστρά επέτρεψε ο δεσπότης Θεόδωρος Παλαιολόγος, παρά την καχυποψία των συμβούλων του.


Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή αυτός ο πληθυσμός προερχόταν από την Θεσσαλία, μετά την κατάληψή της από τους Τούρκους το 1393. Περί το 1425, οι Βενετοί με υποσχέσεις για φοροαπαλλακτικά μέτρα προσελκύουν αρβανίτικους πληθυσμούς στη νότια Εύβοια που παρουσίαζε πληθυσμιακή πτώση εξαιτίας της πανώλης, η θέση της οποίας ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή αφού γειτνίαζε με την ηπειρωτική Ελλάδα, με περιοχές όπου είχαν ήδη εγκατασταθεί Αρβανίτες όπως η Βοιωτία.


Οι Αρβανίτες ήταν νομαδικό φύλο με έντονο πολεμικό χαρακτήρα, οι οποίοι μετακινούνταν συνεχώς βασιζόμενοι για την επιβίωσή τους στην υποτυπώδη κτηνοτροφία τους. Η εξάρτησή τους από γεωργικά προϊόντα προκαλούσε τη λεηλασία της καλλιεργημένης γης γύρω από τις πόλεις, τις οποίες στερούσαν από τα παραγωγικά τους αγαθά. Η γενικότερη έλλειψη όμως αγροτικών προϊόντων τους ανάγκασε να μετατραπούν σε ημινομάδες και μετακινούμενους κτηνοτρόφους και σταδιακά να ασχοληθούν με τη γεωργία, αποκτώντας έτσι μόνιμη εγκατάσταση.


Οι λόγοι που οδήγησαν τους Αρβανίτες στην μετανάστευση ήταν κοινωνικο-πολιτικοί. Όταν δημιουργήθηκε το Δεσποτάτο της Ηπείρου στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Αλβανοί μισθοφόροι στρατιώτες πολεμούσαν με το μέρος της Ηπείρου εναντίον των Σλάβων και των Βενετών. Για τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι Αλβανοί κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, η αλβανική αριστοκρατία μόνο πήρε σημαντικούς αυλικούς τίτλους.


Αυτοί οι Αλβανοί αριστοκράτες, τοποθετούνταν επικεφαλής πολλών περιοχών, διαβρώνοντας έτσι σταδιακά το παλιό βυζαντινό διοικητικό σύστημα. Από παραδοσιακοί πατριαρχικοί αρχηγοί μεταλλάσσονταν σε άρχοντες. Το καινούργιο καθεστώς που επέβαλλαν οι άρχοντες αυτοί στη γη, αποστερούσε την περιουσία από τους κατοίκους που συχνά έχαναν και την ελευθερία τους πωλούμενοι ως σκλάβοι.


Νεαρός Αρβανίτης. Έργο του Louis Dupré (1819) Προσπαθώντας να ξεφύγουν από την νέα αυτή κατάσταση, οι Αρβανίτες υποχρεώθηκαν να αποκτήσουν νομαδικές συνήθειες. Βλέπανε τη μετανάστευση ως μοναδική λύση στα προβλήματα που δημιουργούσε η μονοπώληση των αλβανικών εδαφών από τους Αλβανούς άρχοντες που γίνονταν όλο και πιο βίαιοι. Πέρα όμως από τις μεταβολές αυτές που τάραξαν σε βάθος την κοινωνία τους, μία ακόμη αιτία εκπατρισμού αποτελούσε πλέον η οθωμανική εισβολή.


Από τότε, όλοι οι Αρβανίτες που απαντώνται εκτός Αλβανίας παρουσιάζονται ως γνήσιοι νομάδες, και τους συναντούμε από τη Θεσσαλία ως την Αττική και από την Ακαρνανία ως τα νότια της Πελοποννήσου. Ατομικά ή συλλογικά, η αρβανίτικη αυτή μετανάστευση εμφανίζεται ως αντίδραση φυγής σε μία κοινωνική καταπίεση που είχε γίνει αφόρητη.


Οι αρβανίτικες φρατρίες ήταν και έμειναν πιστές στην Ελληνική Ορθοδοξία. Όμως οι Αλβανοί ασπάστηκαν θρησκείες όπως ο Μουσουλμανισμός και ο Ρωμαιοκαθολικισμός ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα. Οι Αρβανίτες υπηρετούσαν στο Βυζαντινό στρατό και η Δυναστεία των Παλαιολόγων τους χρησιμοποίησε συχνά σε πολλές στρατιωτικές εκστρατείες. Σε μια περίπτωση, 6.000 Αρβανίτες από την Γλαρέντζα εστάλησαν στο πεδίο μάχης. Στα μέσα του 1454, ένας ηγέτης που ονομαζόταν Πέτρος Μπούας είχε περίπου 30.000 Αρβανίτες υπό την εντολή του.


Επίσης, οι Βενετοί μίσθωσαν πολυάριθμους Αρβανίτες για να υπηρετήσουν ως Stradioti. Με βάση τους υπολογισμούς ενός Γάλλου αυτόπτη μάρτυρα, του Philippe de Commines (1447 - 1511), οι Αρβανίτες επιτήρησαν τις ενετικές περιοχές όπως το Ναύπλιο, ως πεζοί και έφιπποι. Επιπλέον, οι Αρβανίτες αυτοχαρακτηριζόντουσαν ως Έλληνες. Οι Αρβανίτες υπηρέτησαν επίσης στο στρατό του Ερρίκου Η' της Αγγλίας και της Ιρλανδίας (1491 - 1547), διακυρήσσοντας και εκεί την ελληνικότητά τους. Οι Αρβανίτες είχαν θέσεις σε πολλές ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες. Το 1697, οι Αρβανίτες Μιχαήλ Μπούας και Αλέξανδρος Μοσχολέων καταχωρήθηκαν ως υπάλληλοι της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Νάπολη και ως Έλληνες.


Από το σύνολο των μεταναστών, όσοι έφτασαν στην Πελοπόννησο και είχαν εγκατασταθεί σε δυσπρόσιτες ορεινές ζώνες, σχημάτιζαν συμπαγείς ομάδες. Καθώς συχνά δεν είχαν ενδοιασμό να τεθούν υπό τις διαταγές ενός ελληνόφωνου άρχοντα, που ήταν απευθείας απόγονος της παλαιάς αυτοκρατορικής δυναστείας, μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αποτέλεσαν βασική εστία αντίστασης στους Οθωμανούς. Με την υιοθέτηση κοινής στάσης, οι ελληνο-αρβανίτικες ενώσεις, διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στον ελληνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα, πολλοί Αρβανίτες συμμετείχαν στο Μακεδονικό Αγώνα (1903) όπως ο Βαγγέλης Κοροπούλης από την Μάνδρα Αττικής.
Αναρτήθηκε από paideia-gr
----------------------------------
Είναι μια από τις σωστές εκδοχές. Δεν πρέπει όμως να γίνεται σύγχυση αποκλειστικά με το μικρό Άρβανο, που πιθανόν να συνέβαλε αρχικά στην ονομασία και τίποτε άλλο.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΟΛΟΪ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΑΤΩΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΛΙΠΟΨΥΧΗΣΕ


ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Την εικόνα τη πήρα από το http://www.apologitis.com/ γιατί μου άρεσε.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΦΡΑΙΜ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τις προκλήσεις ο μοναχός ΕΦΡΑΙΜ, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ξένο σώμα στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας.
Συγκεκριμένα, εξέδωσε και κυκλοφόρησε σε ναούς πολυτελέστατο ενημερωτικό φυλλάδιο με τις δήθεν απόψεις του και ζήτησε να του αποδεσμεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς.
Επειδή ξέρουμε ότι είναι ο μόνος που δεν λιμοκτονεί, ενώ ο κόσμος στη κυριολεξία πεινά, προφανώς χρειάζεται ρευστό για να επενδύσει σε νέες OFFSHORE εταιρείες. Σε κάθε περίπτωση μόνο το χρήμα σκέφτεται.
Λέτε να τα κάνει δίφραγκα και να κάτσει να τα μετρά για να περνάει την ώρα του;;;
Μη κλονίζετε τη πίστη σας από τα καμώματα του ρασοσφετεριστή. Είναι η κακιά στιγμή, που κάποια στιγμή, και με τη βοήθεια του Θεού (και όλων των πιστών) θα τελειώσει.

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Σύμφωνη με τους νόμους η καταδίκη για υπεξαίρεση Το Βήμα Online
Η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του Μητροπολίτη πρώην Αττικής κ. Παντελεήμονος που ζητούσε να αναιρεθεί η ...
Προς καθαίρεση ο Παντελεήμων Ημερησία
Πάγος στον Παντελεήμονα Ελευθεροτυπία.
Τώρα είναι πλήρως κατανοητή η συμπαιγνία των μητροπολιτών της κρατικής εκκλησίας, ως Συνοδικό Δικαστήριο. Σαφώς και πήγαιναν να προκαταλάβουν την απόφαση του Αρείου Πάγου. Γιατί να μη σκεφθώ, ότι ήθελαν δεδικασμένο και για τον εαυτό τους ;;;

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Η ώρα της γης και άλλα τέτοια παραμύθια...
Έχοντας αγανακτήσει από την πρωτοφανή υποκρισία των ηγετών και κυρίως από τα "πρόβατα" που προθύμως τους ακολουθούν έχω γράψει στα γρήγορα αυτό το κείμενο - δεν είναι και κανένα λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, οκ - και έχω πάρει αμπάριζα τα blog και το αναρτώ.
Όποιος συμφωνεί ας κάνει το ίδιο, έχουμε ακόμα 13 μέρες. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι αγαπώ τον πλανήτη στ΄ αλήθεια - και με τις καθημερινές μου πράξεις, προσπαθώ.
Ευχαριστώ!Από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που πρόκειται να γίνουν. Όλες αυτές οι δήθεν παγκόσμιες μέρες για την διάσωση, και καλά, του πλανήτη. Από ποιους; από... αυτούς που τον έχουν καρατομήσει τόσες εκατονταετίες. Φυσικά στην σαχλαμάρα η χώρα μας προσπαθεί να πάρει πρωτιά! δεν μου κάνει εντύπωση. Σε καραγκιοζιλίκια είμαστε πρώτοι. Σε πράγματα ουσίας είμαστε ουραγοί. Ας κλείσουν κανένα από τα εργοστάσια που ρυπαίνουν τις θάλασσες, τολμάνε; Ας επιβάλουν βαρβάτο πρόστιμο σε όλους αυτούς τους καρχαρίες που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην φύση και μετά να έρθουν να μας πουλήσουν πληρωμένες εξυπνάδες για τα φώτα.
Δηλαδή αν μείνουν ανοιχτοί οι διακόπτες ο πλανήτης θα πεθάνει; μήπως τελικά έχουμε προσπάθεια κοροϊδίας των ανθρώπων;
ΕΛΕΟΣ μην ψαρώνετε, είναι μία βλακεία και μισή αυτό το πράγμα, για να μην πω καμία πιο βαριά κουβέντα. Έτσι δεν σώνεται κανένας πλανήτης και φυσικά κανένα, μα κανένα, ηχηρό μήνυμα δεν πρόκειται να σταλεί στους παγκόσμιους ηγέτες.
Οι ηγέτες θέλουν άλλα πράγματα για να συνετιστούν και όχι "παιχνίδια" με τους διακόπτες.
Χρειάζονται πιο ουσιαστικά πράγματα. Εκτός και αν όλοι αυτοί που θα κλείσουν τον διακόπτη τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήρεμα το βράδυ, νομίζοντας ότι έκαναν κάτι για το περιβάλλον. Μάλλον περί αυτού πρόκειται. Είναι οι ίδιο που θα πετάξουν το τσιγάρο κάτω, θα μπούνε στο αυτοκίνητό τους, θα πετάξουν κάτω το κουτάκι του αναψυκτικού κ.λ.π. και όταν κλείσουν εκείνο το βράδυ τον διακόπτη θα κυλήσει ένα δάκρυ από το μάγουλό τους για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν για την γη! περιμένοντας την επόμενη χρονιά. Εντάξει αυτό τους είπαν να κάνουν και αυτό κάνουν οι άνθρωποι, τι ψάχνεις;
Και μόνο τα αποτελέσματα αυτής της γελοίας πράξεις αν αναλογιστείς καταλαβαίνεις για την κενότητα της σκέψης τους.

Ψεύτες και υποκριτές.
ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ... ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

Το σχόλιο αυτό δημοσιεύτηκε από αναγνώστη στην ανάρτηση
Η ώρα της γης: Συσκότιση στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου του http://apneagr.blogspot.com/ που τα ευχαριστώ για τη κοινοποίηση. Θα το αναρτήσω και στo http://avragioz.blogspot.com/

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ.

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΙΣΙΩΣ ΜΕΧΡΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2009

ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΤΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΚΑΘΑΙΡΕΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 1998 Ο ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΗΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ

Ακαριαία αντέδρασε η Ιερά Σύνοδος, της Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. Ελλάδας (Παλαιού Ημερολογίου)

Από τη Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ
ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Αθήναι, τη 10η Μαρτίου 2009

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Μετά θλίψεως επληροφορήθημεν την σύλληψιν του φερομένου ως παλαιοημερολογίτου κληρικού Νήφωνος Αναστασοπούλου δια σοβαράς κακουργηματικάς πράξεις. Ο εν λόγω υπήρξε Κληρικός (Αρχιμανδρίτης) της Εκκλησίας των ΓΟΧ Ελλάδος μέχρι την 28-11/11-12-1998, οπόταν δια της υπ’ αριθμ. 15/1998 αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου συνεδριασάσης ως Συνοδικόν Δικαστήριον, επεβλήθη εις αυτόν η ποινή της καθαιρέσεως, απεγυμνώθη πάσης ιερατικής χάριτος και εξουσίας και επανήλθε εις την τάξιν των μοναχών, παυομένου τούτου και εκ του αξιώματος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης.
------------------------------------------
Αυτό το μικρό κείμενο, είναι ένα μεγάλο μάθημα ήθους και συμπεριφοράς για πολλούς αποδέκτες, για το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται μια σκανδαλώσης κατάσταση.
Είναι και μια απάντηση, προς όσους αρέσκονται να ρίχνουν λάσπη στους παλαιοημερολογήτες, τους Γ.Ο.Χ. Ελλάδος.

ΑΥΤΟΙ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ

Οι άπιστοι και απίστευτοι που αθώωσαν τον Παντελεήμονα! Όλα τα ονόματα!
Βρέθηκαν επτά μητροπολίτες που θεωρούν πως ο Παντελεήμονας δεν σκανδάλισε και δεν σκανδαλίζει τους πιστούς! Σύμφωνα με αυτούς δηλαδή η φυσική θέση των μητροπολιτών είναι να βρίσκονται στη φυλακή για υπεξαίρεση! Οι πιστοί δεν σκανδαλίζονται από αυτό σύμφωνα με τους επτά που ψήφισαν την αθώωσή του! Η αθωωτική απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειονοψηφία επτά ψήφων προς πέντε.

Υπέρ της αθώωσης του κ. Παντελεήμονα ψήφισαν οι μητροπολίτες Ιερισσού Νικόδημος, Μηθύμνης Χρυσόστομος, Φωκίδος Αθηναγόρας, Διδυμοτείχου Νικηφόρος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Λαρίσης Ιγνάτιος και Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος. (εδώ).

Επειδή όμως είναι μόνο επτά οι άπιστοι και απίστευτοι αυτοί μητροπολίτες, θα αναφέρουμε και τους πέντε που ψήφισαν ως ορθόδοξοι ιεράρχες. Τον λόγο της αληθείας ορθοτόμησαν οι: Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Αργολίδος Ιάκωβος, Κίτρους και Κατερίνης Αγαθόνικος και Άρτης Ιγνάτιος.Ο αρχιεπίσκοπος δυστυχώς επέλεξε πάλι τον διπλωματικό ρόλο του Ποντίου Πιλάτου! Διαφώνησε με την απόφαση, αλλά πέραν τούτου τί; Το ελάχιστο που μπορεί να πράξει είναι η σύγκληση της Ιεραρχίας, καθώς το ζήτημα είναι τεράστιο! Εκτός αν επιβεβαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν πως στόχος του είναι η απόλυτη εκκοσμίκευση και η αποδίωξη και όσων ακόμη πηγαίνουν στην Εκκλησία από αυτήν! Αν είναι έτσι τα πράγματα, καλά πάτε Μακαριώτατε! Εκεί στην ιεραρχία είναι βέβαιη η καταδίκη του Παντελεήμονα! Αλλά πέτυχε την κατάλληλη σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που απαρτίζεται κάθε φορά από δεκατρία μέλη και πέρασε την αθώωσή του με μόλις μία ψήφο διαφορά!Επίσης, γνήσια ορθόδοξη υπήρξε η στάση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, ο οποίος είχε οριστεί τοποτηρητής της μητροπόλεως Αττικής. Μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ΔΙΣ υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του (εδώ) αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για την απόφαση, τα οποία ελπίζουμε πως μαζί με άλλους τίμιους και δραστήριους ιεράρχες, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, θα τα διατυπώσει ξεκάθαρα και θα απαιτήσει τη σύγκληση της Ιεραρχίας επί του θέματος!

Το άρθρο μας το έστειλε πριν από λίγο:
http://paideia-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_12.html

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Τον Πόντιο Πιλάτο παριστάνει ο Αρχιεπίσκοπος της Κρατικής-κρατούσας εκκλησίας, κ. Ιερώνυμος, για τη σκανδαλώδη απόφαση του συνοδικού του δικαστηρίου, για την απαλλαγή του πρώην μητροπολίτη Αττικής, κ. Παντελεήμονα, από τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαραίνουν.
Ως γνωστό, ο εν λόγω Μητροπολίτης, είναι τρόφιμος των φυλακών, για τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία είναι ανακατεμένος.
Το εκκλησιαστικό δικαστήριο, έκρινε ότι πρέπει να επιστραφεί η μητρόπολη Αττικής της κρατικής-κρατούσας εκκλησίας, στον κ. Παντελεήμονα.
Ο κόσμος τι λέει; Λέει, ότι έπιασαν τόπο τα εκατοντάδες φαγωμένα εκατομμύρια
Ποιος έχασε τη ντροπή του για να τη βρουν αυτοί. Αυτοί το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι να χαρακτηρίζουν, πάλι χωρίς ντροπή τους αγωνιστές εσφιγμενίτες, ως αιρετικούς.
ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;
Πληροφορηθήκαμε και εμείς το νέο σκάνδαλο για ασέλγεια κληρικού σε βάρος ανηλίκου και το καταδικάζουμε απερίφραστα, αλλά και εφιστούμε τη προσοχή στους εύκολους χαρακτηρισμούς, γιατί είναι το πλέον συνηθισμένο, ο κάθε αλιτήριος που εκδιώκεται για οποιονδήποτε λόγο από τη κρατική εκκλησία, αυτοχαρακτηρίζεται παλαιοημερολογίτης. Η εκκλησία των Γ.Ο.Χ., έχει επιδείξει στο παρελθόν, με ποιους δραστικούς τρόπους αντιμετωπίζει τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δεν έχει και δικαιώματα ούτε εξουσίες, για να αντιμετωπίσει τους αυτόκλητους, παρ' ότι δεν ανήκουν στο χώρο των Γ.Ο.Χ.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ http://CHRISTOselida.weebly.com/ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ (ΠΑΛΑΙΟΥ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ Γ.Ο.Χ. ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.
ΟΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ & ΙΟΥΝΙΟΣ 2009.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ
ΒΡΗΚΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΗ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΣΕΡΒΟΥ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗ, ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙ ΤΗ ΠΑΡΘΕΝΟ ΜΑΡΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ

ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ Ο ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣΑΓΙΑΣΘΗΤΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ
ΕΛΘΕΤΩ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΣΟΥ
ΓΕΝΗΘΗΤΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΣΟΥ,
ΩΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΤΟΝ ΑΡΤΟΝ ΗΜΩΝ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟΝ
ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΦΕΣ ΗΜΙΝ ΤΑ ΟΦΕΙΛΗΜΑΤΑ ΗΜΩΝ,
ΩΣ ΚΑΙ ΗΜΕΙΣ ΑΦΙΕΜΕΝ ΤΟΙΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙΣ ΗΜΩΝ
ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΣΕΝΕΓΚΗΣ ΗΜΑΣ ΕΙΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΝ,
ΑΛΛΑ ΡΥΣΑΙ ΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
ΑΜΗΝ.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ (ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ")

*** Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων.
*** Και εις ένα Κύριον Ιησούν, Χριστόν, τον Υιόν τoυ Θεoύ, τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων. Φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεού αληθινού, γεννηθέντα ου ποιηθέντα, ομοούσιον το Πατρί, δι’ ου τα πάντα εγένετο.
*** Τον δι’ ημάς τούς ανθρώπους και δια την ημετέραν σωτηρίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και ενανθρωπήσαντα.
*** Σταυρωθέντα τε υπέρ ημών επί Ποντίου Πιλάτου και παθόντα και ταφέντα.
*** Και αναστάντα την τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς.
*** Και ανελθόντα εις τούς ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός.
*** Και πάλιν ερχόμενον μετά δόξης κρίναι ζώντας και νεκρούς, ου της βασιλείας ουκ έσται τέλος.
*** Και εις το Πνεύμα το Άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των Προφητών.
*** Εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν,
Ομολογώ εν βάπτισμα εις άφεσιν αμαρτιών,
Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών
Και ζωήν του μέλλοντος αιώνος.
Αμήν.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

e-ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ



Οι χρήσιμοι δικτυακοί σύνδεσμοι που βρήκαμε στην Ιστοσελίδα της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, είναι:
Οι σύνδεσμοι θα είναι μόνιμα αναρτημένοι στην αριστερή στήλη, σε δικό τους πίνακα. Εφιστώ ξανά τη προσοχή, στην ύπαρξη άλλης διεύθυνσης ως "esfigmenou", που δεν έχει σχέση με τους αγωνιστές εσφιγμενίτες.