Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2009

ΕΦΡΑΙΜ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ, ΤΥΡΟΦΑΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Κατ' αρχήν, καλό είναι να ξεκαθαρίσω, ότι κάθε σχόλιο που θα μπαίνει σε αυτό το Ιστολόγιο από τον Μπαρμπανίκο, απηχούν αποκλειστικά τις προσωπικές απόψεις του Μπαρμπανίκου και κανένα άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
--- Άκουσα προ δεκαημέρου περίπου, τον σεβαστό ιερέα-ψυχίατρο π. Στυλιανό Καρπαθίου, να διαμαρτύρεται από τηλεόραση, της οποίας είναι μόνιμος θαμώνας, για την απόφαση των καρναβαλιστών της Πάτρας, να βάλουν μεταξύ των καρνάβαλών τους και ομοίωμα του σκανδαλοφόρου ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, κ. Εφραίμ, τον οποίο έχουμε στην άνω αριστερή φωτογραφία. Ο λόγος της αγανάκτησης του πατέρα Στυλιανού, ήταν ότι αισθάνθηκε βαθύτατη προσβολή, επειδή με την επικείμενη καύση του καρνάβαλου Εφραίμ, θα καιγόταν το "τιμημένο" ράσο του κάθε παπά.
---Δεν μου καίγεται καρφί για τα καρναβάλια και το ίδιο θα περίμενα από κάθε ιερωμένο. Στον πάμφτωχο εγκέφαλό μου, μπήκε το μαμούνι της αμαρτωλής μου αλλά ανθρώπινης περιέργειας κι αναρωτιέμαι :
"Πατέρα Στυλιανέ και κάθε πατέρα Στυλιανέ, το πόσες φορές έχει καεί αύτανδρο το ράσο αυτουνού του καλόγερου που ονοματίζεται ΕΦΡΑΙΜ, ποτέ σου δεν το είδες ;;; Κι αν το είδες παπά, δεν προσβλήθηκες;;; Κι αν προσβλήθηκες ρε παπά, τι έκανες για να προστατέψεις τη βλαστήμια του "τιμημένου" ράσου, από τις αλητείες ενός ρασοφόρου;;; Αν είχατε βγει κάποιοι από σας να τον στιγματίσετε και να προστατέψετε το ράσο, πρώτα από τους Εφραίμηδες, θα είχε κανένας όρεξη να τον φτιάξει καρνάβαλο;;;
---Ξέρω. Έχεις έτοιμη τη καραμέλα: "να αποφασίσουν πρώτα τα δικαστήρια". Το είπες, έ;;;
---Να αποφασίσουν τι υποκριτή παπά;;; Αν είχε δικαίωμα να φτιάξει αντίγραφο ανύπαρκτου "χρυσόβουλου";;; Αν είχε δικαίωμα να φτιάξει υπεράκτιες εταιρείες;;; Αν είχε δικαίωμα να πασάρει σχέδια αποφάσεων σε υπουργούς;;;
Θέλεις να με τρελάνεις παπα-ψυχίατρε;;;
Χίλιες φορές να κάψουν ομοίωμά του, δεν μου καίγεται καρφί. Ούτε και με ενδιαφέρει το τι μπουρδολογήματα βγαίνει και λέει ο καθένας στη τηλεόραση, κι ας φοράει σαράντα ράσα μαζεμένα. Ο σεβασμός καταχτιέται με χριστιανικό αγώνα κι όχι με εργολαβίες. Ο σεβασμός δεν χαρίζεται μαζί με το ράσο. Τίμα το, για να τιμηθείς.
ΤΥΡΟΦΑΓΟΥ και ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.
Τα κρέατα τελείωσαν από τη περασμένη Κυριακή. Αύριο Κυριακή της Τυροφάγου, συμμαζεύουμε ότι γαλακτερό και τυροκομικό έχει απομείνει στο ψυγείο και το καταναλώνουμε, είτε μαγειρευτό (π.χ. ογκραντέν, τυρόπιτες κλπ), είτε σκέτο με λαχανικά και ψωμί.
Αύριο, Καθαρή Δευτέρα, ο Μπαρμπανίκος θα τη περάσει με καφέ, λαγάνα, ελιές, ντομάτα, αγγούρι, σαλάτες (λάχανο, μαρούλι, πατάτες) αλάδωτες, για να φτιάξει το έντερο και να πάμε καλά στη Σαρακοστή.
Με τις υγείες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου