Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΑΥΤΟΙ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ

Οι άπιστοι και απίστευτοι που αθώωσαν τον Παντελεήμονα! Όλα τα ονόματα!
Βρέθηκαν επτά μητροπολίτες που θεωρούν πως ο Παντελεήμονας δεν σκανδάλισε και δεν σκανδαλίζει τους πιστούς! Σύμφωνα με αυτούς δηλαδή η φυσική θέση των μητροπολιτών είναι να βρίσκονται στη φυλακή για υπεξαίρεση! Οι πιστοί δεν σκανδαλίζονται από αυτό σύμφωνα με τους επτά που ψήφισαν την αθώωσή του! Η αθωωτική απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειονοψηφία επτά ψήφων προς πέντε.

Υπέρ της αθώωσης του κ. Παντελεήμονα ψήφισαν οι μητροπολίτες Ιερισσού Νικόδημος, Μηθύμνης Χρυσόστομος, Φωκίδος Αθηναγόρας, Διδυμοτείχου Νικηφόρος, Μυτιλήνης Ιάκωβος, Λαρίσης Ιγνάτιος και Νέας Ιωνίας Κωνσταντίνος. (εδώ).

Επειδή όμως είναι μόνο επτά οι άπιστοι και απίστευτοι αυτοί μητροπολίτες, θα αναφέρουμε και τους πέντε που ψήφισαν ως ορθόδοξοι ιεράρχες. Τον λόγο της αληθείας ορθοτόμησαν οι: Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιος, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Αργολίδος Ιάκωβος, Κίτρους και Κατερίνης Αγαθόνικος και Άρτης Ιγνάτιος.Ο αρχιεπίσκοπος δυστυχώς επέλεξε πάλι τον διπλωματικό ρόλο του Ποντίου Πιλάτου! Διαφώνησε με την απόφαση, αλλά πέραν τούτου τί; Το ελάχιστο που μπορεί να πράξει είναι η σύγκληση της Ιεραρχίας, καθώς το ζήτημα είναι τεράστιο! Εκτός αν επιβεβαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν πως στόχος του είναι η απόλυτη εκκοσμίκευση και η αποδίωξη και όσων ακόμη πηγαίνουν στην Εκκλησία από αυτήν! Αν είναι έτσι τα πράγματα, καλά πάτε Μακαριώτατε! Εκεί στην ιεραρχία είναι βέβαιη η καταδίκη του Παντελεήμονα! Αλλά πέτυχε την κατάλληλη σύνθεση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που απαρτίζεται κάθε φορά από δεκατρία μέλη και πέρασε την αθώωσή του με μόλις μία ψήφο διαφορά!Επίσης, γνήσια ορθόδοξη υπήρξε η στάση του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, ο οποίος είχε οριστεί τοποτηρητής της μητροπόλεως Αττικής. Μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της ΔΙΣ υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του (εδώ) αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για την απόφαση, τα οποία ελπίζουμε πως μαζί με άλλους τίμιους και δραστήριους ιεράρχες, όπως ο Πειραιώς Σεραφείμ, θα τα διατυπώσει ξεκάθαρα και θα απαιτήσει τη σύγκληση της Ιεραρχίας επί του θέματος!

Το άρθρο μας το έστειλε πριν από λίγο:
http://paideia-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_12.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου