Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Oι Χριστιανοί της Ιερουσαλήμ αγανακτησμένοι από τα φτυσίματα των Εβραίων

politicaltheatrics politicaltheatrics >>>> Δημοσιεύθηκε στις: 15 Νοεμβριου 2009
Πριν από λίγες εβδομάδες, ένας ανώτερος Ορθόδοξος Έλλην κληρικός στο Ισραήλ συμμετείχε σε συνεδρίαση σε ένα κυβερνητικό γραφείο της Ιερουσαλήμ. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, ένας ηλικιωμένος άνδρας που φορούσε ένα εβραίικο σκουφί ήρθε και του χτύπησε το παράθυρο του αυτοκίνητου. Όταν ο κληρικός άνοιξε το παράθυρο, ο Εβραίος έφτυσε στο πρόσωπό του.
Ο κληρικός προτίμησε να μην υποβάλει μήνυση στην αστυνομία και είπε σε γνωστό του, ότι αυτό γίνεται συχνά απ' τους εβραίους.
Πολλοί Χριστιανοί κληρικοί στην Ιερουσαλήμ, έχουν υποστεί τέτοιου είδους προσβολές . Τις περισσότερες φορές το αγνοούν ,αλλά μερικές φορές όχι.
Την Κυριακή, δημιουργήθηκε επεισόδιο όταν ένας εβραίος μαθητής του Yeshiva έφτυσε το Σταυρό που μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων κατά τη διάρκεια μιας πομπής κοντά στον Πανάγιο Τάφο στην Παλιά Πόλη.
Ο Σταυρός (17 αιώνα) που κρατούσε ο αρχιεπίσκοπος έσπασε κατά τη διάρκεια του επεισοδίου καθώς χαστούκισε το εβραίο μαθητή.
Έγινε ανάκριση από την αστυνομία και ο εβραίος μαθητής Yeshiva θα παραπεμφθεί σε δίκη. Το Δικαστήριο απαγόρευσε στον εβραίο δράστη να πλησιάσει την παλιά Πόλη για 75 ημέρες.
Αλλά οι Αρμένιοι είναι δυσαρεστημένοι από την αδράνεια της αστυνομίας καθ' ότι αυτή η κατάσταση υποβόσκει εδώ και χρόνια.
Ο Αρχιεπίσκοπος Nourhan Manougian ειπε ότι αναμένει από την υπουργό παιδείας να πει κάτι για τα επεισόδια αυτά.
"Όταν γίνεται μια επίθεση κατά των Εβραίων οπουδήποτε στον κόσμο, η ισραηλινή κυβέρνηση γίνεται έξω φρενών, γιατί όταν η θρησκεία μας και η υπερηφάνεια μας προσβάλλονται , οι Ισραηλινοί δεν λαμβάνουν σκληρότερα μέτρα;" αναρωτήθηκε.
Σύμφωνα με το Daniel Rossing, πρώην σύμβουλο του Υπουργείου Θρησκευμάτων, σε Χριστιανικές υποθέσεις και διευθυντή ενός κέντρου της Ιερουσαλήμ για τον Χριστιανικό-εβραϊκό διάλογο, σημειώθηκε αύξηση στον αριθμό των περιστατικών αυτών πρόσφατα, «στο πλαίσιο μιας γενικής ατμόσφαιρας που ενθαρρύνει αυτά τα περιστατικά στη χώρα. "
Ο Rossing αναφέρει ότι υπάρχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, χρόνου και τόπου όπου παρατηρούνται αυτές οι πράξεις.
Επισημαίνει το γεγονός ότι αυτά συμβαίνουν ποιο συχνά σε περιοχές όπου οι Εβραίοι και Χριστιανοί παρευρίσκονται, καθώς και στην περιοχή της Παλιάς Πόλης που παρευρίσκονται Εβραίοι και Αρμενηδες καθώς και στην Πύλη της Γιάφας.
Υπάρχει αυξημένος αριθμός επεισοδίων σε ορισμένες περιόδους του έτους, όπως κατά τη διάρκεια της εβραϊκής εορτής Purim. "Ξέρω Χριστιανούς που κλειδώνονται μέσα καθ 'όλη την διάρκεια της εορτής" λέει.
Ο πρώην σύμβουλος του δημάρχου για Χριστιανικές υποθέσεις, Shmuel Evyatar, περιγράφει την κατάσταση ως «μια τεράστια ντροπή." Λέει ότι οι περισσότεροι από τους δράστες των επεισοδίων είναι σπουδαστές «yeshiva» στην Παλιά Πόλη και που θεωρούν τον Χριστιανισμό κάτι αηδιαστικό.
"Είμαι σίγουρος ότι το φαινόμενο θα σταματήσει το συντομότερο αν ραβίνοι και ανώτεροι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τις πράξεις αυτές. . Στην πραγματικότητα όμως , ραβίνοι της yeshivas όχι μόνο αγνοούν τα περιστατικά αλλά ακόμη και τα ενθαρρύνουν, "λέει.
Ο Evyatar είπε ότι έφτυσαν και τον ίδιο ενώ περπατούσε με έναν Σέρβο επίσκοπο σε Εβραϊκή συνοικία κοντά στο σπίτι του. "Μια ομάδα «Yeshiva» φοιτητών μας έφτυσε ενώ δάσκαλος τους καθόταν και τους παρακολουθούσε."
Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ιερουσαλήμ δήλωσαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά υποστήριξαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί από την αστυνομία.
Ο Shmuel Ben-Ruby, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε ότι είχε μόνο δύο καταγγελίες από τους Χριστιανούς κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Είπε ότι, και στις δύο περιπτώσεις, πιάστηκαν οι ένοχοι και τιμωρήθηκαν.
Είπε ότι η αστυνομία αναπτύσσει ένα υψηλότατο αριθμό περιπολιών εφοδιασμένες με ειδική τεχνολογία στην Παλιά Πόλη και τα περίχωρά της σε μια προσπάθεια να τηρήσουμε την τάξη.
Το αυθεντικο αρθρο εδω: http://www.politicaltheatrics.net/?p=324

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου