Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΩΝ EΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ Μ.Κ.Ο.

Η Μη Κυβερνητικές Μπίζνες της Εκκλησίας και τα πεπραγμένα της «Αλληλεγγύης»

Η «Αλληλεγγύη», είναι η Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος που ευεργετήθηκε όσο καμία άλλη ΜΚΟ από τα κρατικά ταμεία και την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, όταν υπεύθυνος για αυτές ήταν υφυπουργός ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Η αλλοτινή κορωνίδα της εκκλησιαστικής «φιλανθρωπίας» που από τα χέρια των ανθρώπων που την διηύθυναν «πέρασαν» σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 6 χρόνων, σήμερα αναζητεί τους υπευθύνους που την χρέωσαν με περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα, όπως υποστηρίζουν στελέχη της, αναζητεί νέο όνομα για να αποσυνδεθεί από το παρελθόν των σάπιων πουλερικών και των «οικονομικών αλχημειών».

Ήδη, από την περασμένη Τρίτη ξεκίνησε η διαδικασία «καταθέσεων» ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Ακροάσεων που συνέστησε η Ιερά Σύνοδος. Για την προσεχή Τρίτη έχει κληθεί να παρουσιαστεί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της «Αλληλεγγύης» Δημήτρης Φουρλεμάδης, ο «ιθύνων νους» τουλάχιστον των ελλειμματικών πράξεων – έτσι τον χαρακτηρίζουν στο πόρισμά τους οι οικονομικοί ελεγκτές της εκκλησιαστικής ΜΚΟ. «Με βάση τα παραπάνω και τα εν γένει σχόλια που παραθέτουμε στο πόρισμά μας, ευθύνες για ελλειμματικές τουλάχιστον πράξεις θα πρέπει να καταλογιστούν, κατά την άποψή μας, στον διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτριο Φουρλεμάδη, ο οποίος κατά τις ενδείξεις θα πρέπει να ήταν ο “ιθύνων νους”. Οι άστοχες και πολλές μεθοδευμένες ενέργειες εζημίωσαν την εταιρεία με 13.355.805,92 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των υποχρεώσεων προς τράπεζες, και ενδεχομένως τον κ. Ν. Φράγκο), ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί και από άλλα μη ολοκληρωμένα ή μη παραληφθέντα από την ΥΔΑΣ Προγράμματα», υποστηρίζουν οι δύο οικονομικοί ελεγκτές.

Διαβάστε το άρθρο του Νίκου Παπαχρήστου, τα κατ’ εξακολούθησιν «σάπια» πεπραγμένα της «Αλληλεγγύης», στην Καθημερινή, εδώ…Οι φωτογραφίες είναι από το επετειακό λεύκωμα της ΜΚΟ Αλληλεγγύη, για τα 5 χρόνια λειτουργίας της. Σ’ αυτό φαίνεται πολύ καθαρά ποιοι την ευεργέτησαν και ποιοι ευεργετήθηκαν!...
Αναρτήθηκε από http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/06/blog-post_7384.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου