Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

ΑΕΙ-GR : ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙA ΜΑΣ: ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗΣ και η Οικογένεια του: Ακαδημαϊκή Διαφθορά + Εκκλησιαστική Διαφθορά = Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗΣ και η Οικογένεια του: Ακαδημαϊκή Διαφθορά + Εκκλησιαστική Διαφθορά = Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!Χριστινάκη Οικογένεια: Ακαδημαϊκή Διαφθορά + Εκκλησιαστική Διαφθορά.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στους κόλπους των εκπαιδευτικών η υπόθεση της «δυναστείας Χριστινάκη» στο μεγαλύτερο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας.
Πρόκειται για την οικογένεια της κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Χριστινάκη και του συζύγου της, καθηγητή και πρώην προέδρου του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και πρώην σύμβουλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί Χριστόδουλου, Παναγιώτη Χριστινάκη.
Το ζεύγος φαίνεται να έχει αποκαταστήσει τα τρία τέκνα του αλλά και το γαμπρό του και τον αδερφό του σε διάφορες θέσεις στην Θεολογική Σχολή.
Η ιστορία ξεκινάει από τη λήψη του διδακτορικού από το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της κόρης Ειρήνης Χριστινάκη, τον Αύγουστο του 2004.
Επιβλέπων καθηγητής ήταν ο τότε πρόεδρος του Τμήματος, Παναγιώτης Χριστινάκης.
Λίγους μήνες αργότερα, η Ειρήνη Χριστινάκη εκλέγεται επίκουρη καθηγήτρια και μέσα σε τρία χρόνια γίνεται τακτική καθηγήτρια.
Ο σύζυγος της Ειρήνης, Αθανάσιος Γλάρος, εκλέγεται κι αυτός επίκουρος καθηγητής στο ίδιο τμήμα, ενώ ο αδερφός του, Γεώργιος Γλάρος, ετοιμάζεται για άλλη θέση στο ίδιο τμήμα.
Ταυτόχρονα, η άλλη κόρη της οικογένειας, η Όλγα Χριστινάκη, λαμβάνει θέμα διδακτορικού από τη Θεολογική Σχολή με επιβλέπουσα την αδερφή της Ειρήνη κι ενώ ο αδερφός τους Επαμεινώνδας γίνεται υποψήφιος διδάκτωρ στη Σχολή, χωρίς να έχει ούτε πτυχίο Θεολογίας αλλά ούτε και μεταπτυχιακό.
Ο πατέρας Χριστινάκης, στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Καθημερινή», κάνει λόγο για «λασπολόγους» και φανερά ενοχλημένος από τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση, συνδέει το επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα με τις εκλογές στις Σχολές, χωρίς όμως να διαψεύδει τις κατηγορίες. ΆΚΟΥ ΠΡΑΜΑΤΑ«Επειδή εγώ είμαι καθηγητής θα απαγορεύσω στο παιδί μου να ακολουθήσει την ίδια επιστήμη;», αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Χριστινάκης και τονίζει ότι οι κρίσεις για την κόρη και το γαμπρό του έγιναν από «άλλους αξιόλογους καθηγητές». Ο ίδιος φαίνεται να αποδίδει την ταχύτατη ανέλιξη της κόρης του στη θέση της τακτικής καθηγήτριας στη αξία της: «Είναι γνωστό αυτό που λένε στη Σχολή ότι η κόρη ξεπέρασε τον πατέρα».
ΆΚΟΥ ΠΡΑΜΑΤΑ - ΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙΣΤΟΝ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟ
ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: http://aei-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου