Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι υπεύθυνοι

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Ενόψει της τελικής ρύθμισης, τουρκοποίησης από ότι φαίνεται της Κύπρου με κάποιο σχέδιο τύπου ΑΝΑΝ, που τυγχάνει, (σύμφωνα με όσα είπε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Κύπρο, τρίτο και τέταρτο συνημμένα), της υποστήριξης του νυν πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αξίζει να δούμε κατωτέρω το πώς και ο θείος του <<εθνάρχης>> Κωνσταντίνος Καραμανλής εφάρμοσε τις δεσμεύσεις (πρώτο και δεύτερο συνημμένα) για την <<επίλυση>> του Κυπριακού που είχε αναλάβει για να γίνει πρωθυπουργός, μετά τον θάνατο του Στρατάρχει Παπάγου.

Η κατωτέρω επιστολή (που πλην των άλλων φανερώνει τον πατριωτισμό, το ήθος και τη διορατικότητα) του αείμνηστου τέως Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου, που εστάλη τότε, το 1959 στον αρχηγό της ΕΟΚΑ Γ. Γρίβα για να τον ενημερώσει για τα διαμειφθέντα στο Λονδίνο, περιγράφει...
λεπτομερώς όλα τα τότε απαράδεκτα τραγικά γεγονότα.

Στη επιστολή αυτή μπορείτε να <<θαυμάσετε>> τις μεθόδους, τους εκβιασμούς και τις απειλές, που εφάρμοσε ο <<εθνάρχης>> Καραμανλής, με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Αβέρωφ και τον τότε Πρόξενο τηε Ελλάδος στην Κύπρο γνωστό Βλάχο (που ως αλλού αναφέραμε κατά την εισβολή των τουρκων στην Κύπρο το 1974 κωλυσιεργούσε για να μην δοθεί εντολή απόκρουσης των παραβιασάντων την εκεχειρία τούρκων που προήλαυναν και που αμέσως τότε ο <<εθνάρχης>> έκανε δ/ντη του γραφείου του) για να υποχρεώσει την Κύπρο με το 82% των κατοίκων της Έλληνες, να αποδεχθεί τις καταστροφικές για τον ελληνισμό της συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου. Η αποκαλυπτική περιγραφή του Τάσσου Παπαδόπουλου πλην της θλίψης που προκαλεί, δείχνει άλλη μιά φορά ότι η χώρα μας (με εξαίρεση τον Στρατάρχη Παπάγο) άξιζε μεταπολεμικά καλύτερους ηγέτες ή τουλάχιστον όχι ηγέτες καταστροφής του Ελληνισμού. Ότι έγινε και γίνεται στην Κύπρο έχει σήμερα ως επακόλουθο το ότι συμβαίνει, στο Αιγαίο, τη Θράκη, τα Δωδεκάνησα, τη Μακεδονία μας, αλλά και σε όλην την Ελλάδα (λαθρομεταναστευτικό) που κιδυνεύουν κυρίως λόγω των παγκοσμιοποιημένων πολιτικών μας ηγεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου